Nettifoorumeille kirjoitteleminen on välillä mukavaa ja välillä vähemmän mukavaa. Tällä hetkellä jälkimmäinen tunne on päällimmäisenä. On tullut sen verran kovaa palautetta.

Monet kirjoittajat eivät halua tai pysty erottamaan kirjoittajan persoonaa ja hänen esittämäänsä mielipidettä toisistaan. Jos mielipide ei ole mieleen, kirjoittaja haukutaan asennevammaiseksi tai mielenterveystapaukseksi tai muuten vastenmieliseksi tyypiksi.

Kun tuollaisia kommentteja lukee tarpeeksi, totta kai se harmittaa ja masentaa. Siksi positiivinen palaute - silloin harvoin kun sitä saa - tuntuu erityisen mukavalta. Vaarana on kuitenkin se, että positiivisen palautteen toivossa ja negatiivisen pelossa alkaa sensuroida mielipiteitään ja muuttuu "mukavaksi" tyypiksi, joka on kaikkien kanssa samaa mieltä.

Inhottavinta sanallisen viharyöpyn saaminen päälleensä on silloin, jos on kirjoittanut jostakin asiasta hyvässä uskossa kuvitellen, ettei se voi ärsyttää ketään. On joskus vaikea arvata mikä ärsyttää ja mikä ei ärsytä. Joskus tulee esimerkiksi itseironian hengessä puoliksi leikillään kirjoittaneeksi jostakin kommelluksestaan, ja se menee lukijoilta täysin "ohi". He tarttuvat johonkin epäoleelliseen asiaan - jota ei ole kirjoittaessa tullut edes ajatelleeksi - ja antavat täyslaidallisen haukkuja siitä.

Negatiivisen palautteen saaminen tuntuu pahalta myös silloin, jos on kirjoittanut jostakin itselleen tärkeästä asiasta tai paljastanut joitakin henkilökohtaisia asioita itsestään, ja näitä asioita kommentoidaan väheksyvään tai halveksuvaan tai vihamieliseen sävyyn. 

No joo. Eiköhän ole aika lopettaa tämä "purkaus". 

Hyvää syksyä kaikille - myös foorumikriitikoille.

1899633.jpg